Behandeling van rimpels

Rimpels kunnen worden behandeld met opvulinjecties van het type hyaluronzuur, botulinumtoxine en/of bepaalde lasers.

Aangezien de procedures met lasers ook rimpels kunnen behandelen maar al worden beschreven onder andere submenu's van onze website, zullen wij hier alleen de opvulinjecties en botulinumtoxine in detail bespreken.

De vermindering van de kracht van de gezichtsspieren, die verantwoordelijk zijn voor expressierimpels, door chirurgie is vandaag de dag verouderd.

Botulinumtoxine (Botox®) is een eiwit dat al meer dan 20 jaar op grote schaal wordt gebruikt. Eerst in de oogheelkunde (strabisme, onwillekeurige spasmen van de oogleden) en vervolgens in de neurologie om permanente spiercontracties op te heffen bij patiënten met hersenverlamming.

Vervolgens is Botox begin de jaren '90 sterk ontwikkeld op "esthetisch" vlak, om hinderlijke rimpels te verwijderen die op onherstelbare manier uw leeftijd verraden.

Botox is bekend geworden nadat het achtereenvolgens werd goedgekeurd door de minister van Volksgezondheid van Canada en in het bijzonder, door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) die het gebruik ervan tegen tekenen van veroudering in het gezicht, eens en voor altijd heeft goedgekeurd.

Botox is uitgegroeid tot een eenvoudige cosmetische procedure, waarop 1,6 miljoen Amerikanen in 2001 een beroep hebben gedaan.
Maar let op, niet alle rimpels kunnen op deze manier worden aangepast. Botox onderscheidt zich van andere verjongingsbehandelingen door zijn werking op de onderhuidse spieren in plaats van op de rimpels zelf.


De behandeling zal dus minder doeltreffend zijn tegen rimpels die aanwezig zijn wanneer het gezicht in rust is en voor het grootste deel het gevolg zijn van langdurige en agressieve blootstelling aan de zon. Deze rimpels zullen dus eerder worden behandeld met onze onschadelijke laserprocedures.

De doeltreffendheid is echter optimaal voor expressierimpels, namelijk de fronsrimpels (tussen de wenkbrouwen), de rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes (aan de zijkant van de ogen).


Wat is Botox?
--------------------------------------------------------------------------

Botulinumtoxine is een eiwit dat de spier tijdelijk verzwakt.
Er bestaan momenteel 2 toxines;

Botox, verkocht door Allergan

Dysport, verkocht door Beaufour-Ipsen
Deze botulinumtoxine is momenteel "DE" behandeling tegen rimpels.

Hoe kan ik er mooier en jonger uitzien met Botox?
--------------------------------------------------------------------------

het principe is eenvoudig en bestaat uit een paar selectieve injecties in de spieren die verantwoordelijk zijn voor de rimpels.
Het is daarom van essentieel belang dat de arts een uitstekende kennis van anatomie heeft.

Op de dag van de injecties, hoeft u niet nuchter te zijn. Voor de vrouwen: draag geen make-up of verwijder deze vóór de injecties. Gedurende 4 uur na de behandeling wordt afgeraden om intensief te sporten of te gaan liggen. Gedurende de eerste 24 uur na de behandeling moeten ook massages worden vermeden, opdat het product zich niet over ongewenste plaatsen zou verspreiden.
Het is belangrijk om de risico's op blauwe plekken of bloedingen te minimaliseren ter hoogte van de behandelde zones gedurende 15 dagen voor en 15 dagen na de injecties, om te voorkomen dat het product naar andere spieren loopt.

Het is bovendien nodig om gedurende 3 dagen na de injecties, de behandelde spieren regelmatig en krachtig samen te trekken.


Frequentie van de injecties

Het is aangeraden om de injectiesessies nooit binnen de 4 maanden te herhalen, om te voorkomen dat u een weerstand opbouwt tegen het product (effect vaccin) en als gevolg niet meer op de behandeling reageert.

HYALURONZUUR (TEOSYAL)

Teosyal® is een compleet gamma van producten voor het opvullen van rimpels, voor 100 % gebaseerd op hyaluronzuur (niet-dierlijk).
De moleculen van het hyaluronzuur zijn niet-gesulfateerde glycosaminoglycanen:
polysacchariden, aanwezig in de extracellulaire matrix van de huid en de
opperhuid.
Ze worden gesynthetiseerd door keratinocyten (opperhuid) en fibroblasten (huid).

De injectieplaatsen zijn diepe rimpels, de neusplooien en de lippen om hun volume te verhogen.

De injecties kunnen worden aangevuld door laserprocedures en/of radiofrequentie om de resultaten te sublimeren en te verlengen.

Tijdens de consultatie zal de gespecialiseerde arts u, afhankelijk van uw huid en het type opvolging dat u kiest, verwijzen naar de meest geschikte behandeling door een of meerdere technieken te combineren die niet concurreren maar complementair zijn, om voor elke patiënt de beste oplossing te bieden.

De resultaten van de behandeling kan variëren van de ene persoon naar de andere en zijn daarom niet gegarandeerd.
Ze hebben dus geen bindend effect op de leden van het kantoor, het personeel, noch enige derde partij.

Top

News

Een nieuw tijdperk in de revitalisatie van de huid “Laser Picogenesis”

Dit lasersysteem, dat een van de meest geavanceerde op de ... Meer

Verwijderen van tatoeages in elke type kleur, de eerste Enlighten 3 ™-laser met picoseconden

Het eerste Enlighten 3™-systeem is eindelijk beschikbaar in Brussel. Het ... Meer

Een primeur in België: Ultherapie "Lifting van het gezicht zonder plastische chirurgie"

Ultherapie is eindelijk beschikbaar in België. Deze uitzonderlijke techniek die uniek ... Meer

See all news items