Verwijderen van tatoeages met de laser

Enlighten 3™-lasertechnologie met nano-/picoseconden met drie golflengtes (1064nm, 532nm, 670nm) om tatoeages te verwijderen.
Op wie richt de Enlighten 3™-laserbehandeling met nano-/picoseconden zich?
De Enlighten 3™-laserbehandeling richt zich op de patiënten die donkere of veelkleurige tatoeages van alle afmetingen willen laten verwijderen.
Merk op dat dit toestel veilig en efficiënt is voor alle huidtypes, inclusief donkere of zwarte huid.
Het systeem met nanoseconden wordt tijdens alle eerste sessies gebruikt wanneer de tatoeage nog compact is, om de inkt uiteen te halen in kleinere deeltjes.
* De technologie met picoseconden met haar 3 golflengtes bij hoge energie laat toe om meer heldere tatoeages te behandelen, zelfs de zogenaamde “geesten” die schaduwen vertonen dankzij traditionele laserbehandelingen van het “Q-Switché”-type.
* link naar wetenschappelijke publicaties

Wat maakt het verschil tussen de nieuwe Enlighten 3™-lasertechnologie om tatoeages te verwijderen en vroegere technologieën? Hoe werkt de laserbehandeling met nano-/picoseconden op de tatoeages?

Om efficiënt tatoeages die zijn gezet door amateurs en/of professionals te verwijderen, moet de gebruikte laserstraal diep in de huid binnendringen met voldoende kracht om de inktmoleculen te versnipperen. De Enlighten 3™-technologie, die nano- en picoseconden combineert, laat toe om zich efficiënter te richten op het pigment en laat het lichaam toe om het sneller en natuurlijker af te stoten.
De derde golflengte 670 nm, die alleen aanwezig is op dit systeem, behandelt groene en lichtblauwe kleuren.
*De Enlighten 3™-laser laat toe om donkere en veelkleurige tatoeages sneller en efficiënter te verwijderen in vergelijking met de “Q-Switché”-lasers, die ook “ontketend” worden genoemd. Voor het merendeel van de patiënten wordt het aantal noodzakelijke sessies dus gehalveerd en is het eindresultaat vollediger.
*link naar wetenschappelijke publicaties

Hoeveel sessies zijn er nodig om de tatoeage volledig te verwijderen?
Het aantal sessies hangt af van meerdere factoren, inclusief:
• de kleuren van de tatoeage
• de intensiteit en de chemische samenstelling van de tatoeage
• de grootte
• de locatie op het lichaam
• de snelheid en het gemak waarmee het organisme van elke persoon het pigment afstoot.

Hoe reageert de tatoeage tijdens de sessie?

Het passeren van de laserbundel kan leiden tot “frosting”, met andere woorden een tijdelijke verbleking gedurende enkele minuten, vooral waargenomen tijdens de eerste sessies en vaak een teken van een goede klinische reactie.
Er kan ook een microbloeding worden waargenomen en vervolgens een tijdelijke lichte zwelling in de behandelde zone.
Vervolgens hebben de pigmenten de neiging om tevoorschijn te komen en gedurende een paar dagen een donkerdere tint aan de tatoeage te geven.
Er wordt aangeraden om genezende crèmes aan te brengen, voorgeschreven tijdens de eerste raadpleging, en een niet-klevend verband tot het volledig is genezen.
Om het risico op ontstekingen te vermijden, wordt er afgeraden om te zwemmen, behalve als er een afsluitend verband wordt aangebracht op de behandelde zone.
Het genezingsproces duurt in het algemeen 7 tot 10 dagen.
Blootstelling van de behandelde zone aan de zon wordt afgeraden in de maand die volgt op een sessie. Na 1 maand zonder belangrijke tekenen van ontsteking en met goedkeuring van de arts mag de zone worden blootgesteld, met een SPF 50+ beschermingsgraad.
Als de pigmenten die zijn gebruikt door de tatoeëerder metalen bevatten, kan de tatoeage van kleur veranderen na de eerste behandeling. Tijdens de volgende sessie laat een instelling van het toestel toe om specifiek de nieuwe kleur te behandelen.
De resultaten van de behandelingen kunnen van persoon tot persoon verschillen en worden dus niet gegarandeerd.
Ze hebben dus geen bindend effect op de leden van het kantoor, het personeel, noch enige derde partij.

Kan ik een nieuwe tatoeage op de behandelde zone laten plaatsen?
Het is volledig mogelijk om een behandelde zone opnieuw te laten tatoeëren.
Het aantal nodige sessies ligt dus minder hoog en we laten het aan de tatoeëerder over om te beoordelen of de tatoeage voldoende is afgezwakt om zijn “bedek”-werk uit te voeren.
Voor een tatoeage met gelijkmatige grootte en kwaliteit behandelt de Enlighten™-laser met nano-/picoseconden efficiënter en zijn er dus minder sessies nodig dan met traditionele technologieën.

Is de Enlighten 3™-behandeling om tatoeages te verwijderen pijnlijk? Hoe lang duurt de genezing? Zijn er bijwerkingen?
Het ongemak dat gepaard gaat met de Enlighten™-laserbehandeling om tatoeages te verwijderen wordt aanzienlijk verminderd onder de aandrijving van koude lucht door het Zimmer-systeem.
De patiënten krijgen tijdens de sessie een prikkend, trekkend of brandend gevoel van wisselende intensiteit. De gemiddelde duurtijd van een sessie is 3 tot 15 minuten. Na de behandeling reageert de huid hetzelfde als op zonnebrand en kunnen er zich kleine korstjes en kleine blaren ontwikkelen, waarna de huid vervolgens gaat vervellen. Het is noodzakelijk om een herstellende crème aan te brengen tijdens de volgende dagen en om zonnebrandcrème te smeren op de zone gedurende de reeks behandelingen.

Hoeveel kost een Enlighten 3™-behandeling om tatoeages te verwijderen?
Er wordt geschat hoeveel de behandeling kost tijdens een voorafgaand gesprek dat volledig gratis is. De totale kost van de behandeling hangt af van de grootte van de te behandelen tatoeage en van het aantal sessies dat nodig is voor de verwijdering. De behandelingen zijn beschikbaar vanaf 150 euro/sessie.

De resultaten van de behandeling kan variëren van de ene persoon naar de andere en zijn daarom niet gegarandeerd.
Ze hebben dus geen bindend effect op de leden van het kantoor, het personeel, noch enige derde partij.

News

Een nieuw tijdperk in de revitalisatie van de huid “Laser Picogenesis”

Dit lasersysteem, dat een van de meest geavanceerde op de ... Meer

Verwijderen van tatoeages in elke type kleur, de eerste Enlighten 3 ™-laser met picoseconden

Het eerste Enlighten 3™-systeem is eindelijk beschikbaar in Brussel. Het ... Meer

Een primeur in België: Ultherapie "Lifting van het gezicht zonder plastische chirurgie"

Ultherapie is eindelijk beschikbaar in België. Deze uitzonderlijke techniek die uniek ... Meer

See all news items